Організатор проекту "Нове шкільне харчування" кулінарний експерт та кухар Євгеній Клопотенко повідомив, що його "Новий збірник рецептур для шкільних їдалень" отримав дозвіл на використання від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
До збірника рецептів увійшли 110 страв, які відтепер можуть готувати у всіх школах України. "Нове шкільне харчування - то не просто інші страви. Це спосіб навчити людину харчуватися по-іншому. Показати, що м‘ята у салатах крута. Що селера та сирий гарбуз - то нормально і дуже смачно. Що ягідні соуси - вони неймовірні разом з м‘ясом. Нове шкільне харчування - це спосіб навчити людину мислити по-іншому. Ширше та без обмежень. Адже їжа повинна виховувати та приносити задоволення", - написав Євгеній на своїй сторінці у Facebook.
Учасники проекту залучали нутриціологів, дієтологів та технологів до розробки рецептів. Крім того, команда "втілювала" тестове меню у трьох школах протягом двох тижнів.